Jūs atrodaties šeit

Valdes loceklim Raivim Elliņam piešķirts apbalvojums par mūža ieguldījumu inženiersistēmu attīstībā Latvijā Siltumapgādes un ventilācijas tehnoloģiju jomā

03/06/2024

AS RĪGAS SILTUMS valdes loceklim Raivim Elliņam Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienība pasniedza balvu par mūža ieguldījumu inženiersistēmu attīstībā Latvijā Siltumapgādes un ventilācijas tehnoloģiju jomā.

Neliels ieskats Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienības pasākuma laikā, pasniezot balvu, akcentētajos Raivja Elliņa sasniegumos: 

  • Uzņēmumā “Latvijas gāze”, Apvienotais avārijas dispečeru – dienests, kur R.Elliņa pienākumi bija reaģēt uz valsts vidējā un augstā spiediena gāzes vadu avārijām. Vēlāk – gāzes uzskaite pilsētas un maģistrālajos gāzes vados, gāzes uzskaites datu sistematizācija, digitalizācija Inčukalna pazemes gāzes krātuvē un uz Latvijas robežas ieejas-izejas punktiem.
  • Vadošā inženiera amatā SIA "ABB Energoremonts" katlu ražošanas un tirdzniecības nodaļā, kur R.Elliņa vadībā uzsāka ražot rūpnieciskos gāzes katlus, kuru ekspluatācija vairākos Latvijas uzņēmos notiek vēl šodien.
  • 1998. gadā AS “Lafipa” R.Elliņu uzaicināja pievienoties savai komandai, lai veiktu siltumapgādes, gāzes apgādes un ventilācijas projektu direktora pienākumus. Iegūti Latvijas siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienības būvprakses sertifikāti siltumapgādes un ventilācijas sistēmu projektēšanā, būvmontāžas darbu vadīšanā un būvuzraudzībā, būvprakses sertifikātus gāzes apgādes sistēmu būvmontāžas darbu vadīšanā un būvuzraudzībā.
  • 2007. gadā R.Elliņš izveidoja uzņēmumu, kas veidoja jaunu politiku siltumapgādes attīstībā un ieviesa inovāciju siltuma skaitītāju attālinātā datu nolasīšanā. Paralēli darbam savā uzņēmumā R.Elliņš kļuva par AS “Lafipa” padomes priekšsēdētāju.
  • 2011. gadā kļuva par valdes locekli AS RĪGAS SILTUMS. R.Elliņa vadībā Rīgā ir izbūvēti tādi jauni siltumavoti kā siltumcentrāles Zasulauks šķeldas katlumāja, siltumcentrāles Ziepniekkalns šķeldas katlu māja un siltumcentrāles Imanta šķeldas katlu māja. Uzsākti jauni, inovatīvi attīstības projekti –  lielas jaudas elektrokatlu uzstādīšana siltumenerģijas ražošanai, kuri pildīs arī Baltijas un Skandināvijas elektrosistēmas balansa nodrošināšanu. Tāpat ir uzsākti projekti, lai ražotu ūdeņradi kā arī sintētisko metānu, tiecoties uz klimatneintralitāti, ar plānu, lai izmantotu šos resursus “zaļākas” enerģijas radīšanai visiem mums!
Apsveicam un lepojamies!