Jūs atrodaties šeit

Pozitīvi – AS RĪGAS SILTUMS no 1.aprīļa samazina siltumenerģijas tarifu!

31/03/2023

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir izskatījusi AS RĪGAS SILTUMS jauno siltumenerģijas tarifu - 165,32 EUR/MWh bez PVN. Jaunais tarifs stājas spēkā no 1.aprīļa, un tas būs par 10% mazāks nekā šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs.

Kopā ar valsts atbalstu mājsaimniecībām siltumenerģijas tarifs būs 110,53 EUR/MWh bez PVN, līdzšinējo 112,39 EUR/MWh bez PVN vietā.

Siltumenerģijas tarifa samazināšanas pamatā ir pirktās siltumenerģijas un šķeldas cenu samazinājums.

Plānots, ka, sarūkot energoresursu cenām, arī turpmāk siltumenerģijas tarifs tiks pārskatīts un operatīvi mazināts. AS RĪGAS SILTUMS aktīvi turpina strādāt Zaļā kursa ietvaros. Stratēģiskie soļi paredz atjaunojamo energoresursu, inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu un atlikuma siltuma  plašāku izmantošanu, kas veicinās centralizētās siltumapgādes konkurētspēju un zemāku siltumenerģijas tarifu Rīgā.

Uzņēmuma elektroniskajā vietnē www.rs.lv ik nedēļu iespējams iepazīties ar iepirktās siltumenerģijas un šķeldas cenām.

 

Par AS RĪGAS SILTUMS

AS RĪGAS SILTUMS ir publisku personu kontrolē esoša privāta kapitālsabiedrība.  Akciju kapitāls sadalās šādi: Rīgas valstspilsētas pašvaldība (49,00%), Latvijas Valsts (48,995%), SIA "Enerģijas risinājumi. RIX" (2%), AS "LATVENERGO" (0,005%).

AS RĪGAS SILTUMS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tā veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Siltumtīklu kopējais garums ir ap 825 kilometru, no kuriem 85% atrodas AS RĪGAS SILTUMS īpašumā