Jūs atrodaties šeit

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprina siltumenerģijas tarifu Rīgā

26/09/2022

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, rūpīgi izvērtējot, no 2.oktobra  ir apstiprinājusi AS RĪGAS SILTUMS siltumenerģijas tarifu, kas mājsaimniecībām pēc jau apstiprinātās valsts atbalsta kompensācijas pieaugs līdz 119,30 EUR/MWh bez PVN. Tarifs  pieauga dabasgāzes un pirktās siltumenerģijas cenu kāpuma rezultātā.

Apstiprinātā valsts atbalsta ietvaros mājsaimniecībām siltumenerģijas izmaksu segšanai centralizētai siltumenerģijai ir paredzēts kompensēt pusi no siltumenerģijas cenas pieauguma virs 68 EUR/MWh, tādējādi mājsaimniecībām, siltumenerģijas tarifs būtu 119,30 eiro par vienu megavatstundu (bez PVN).  Ekonomikas ministrija tuvākajā laikā virzīs izskatīšanai valdībā vēl trīs atbalsta pasākumus mājsaimniecībām elektroenerģijas un apkures cenu kāpuma kompensēšanai. Minētie pasākumi rīdziniekiem apkures sezonas laikā būtiski atvieglos maksājumus par siltumu. Bez valsts atbalsta pasākumiem siltumenerģijas tarifs Rīgā no 2.oktobra būtu 170,59 EUR/MWh bez PVN.

Vienlaikus AS RĪGAS SILTUMS vērš rīdzinieku uzmanību, ka šobrīd vislielākā enerģijas un finanšu ekonomija panākama, īstenojot energoefektivitātes pasākumus. Pirmkārt, izvērtējot un mainot savus ikdienas paradumus. Otrkārt, izmantojot mūsdienīgus tehniskos risinājumus, izvietojot uz radiatoriem  termoregulatorus un alokatorus, kas ļauj regulēt temperatūru un uzskaitīt enerģiju. Virknē ēku, kur uzņēmums ir realizējis šādus projektus, ietaupījums sasniedz pat 20%. Turklāt klienti maksā tikai par savu patērēto siltumu. Šādu iespēju AS RĪGAS SILTUMS piedāvā jau vairākus gadus.

Plašāk par iespējām samazināt izdevumus par apkuri daudzdzīvokļu ēkās mājaslapā rs.lv sadaļā  Energoefektivitāte -> Kā samazināt izdevumus par apkuri daudzdzīvokļu ēkās.